Betis se z baráže probojoval mezi elitu

19.11.2011 15:01

23.6.2011 12:20

Zlín – Hned dva nové celky bude mít v nadcházejícím ročníku nejvyšší soutěž zlínské malé kopané. Zatímco Arsenal si svou účast zajistil vítězstvím ve II. lize, druhý Betis Art si ji vybojoval vyhranou víkendovou baráží s předposledním celkem I. ligy LA Bartecem.

Utkání, v němž mělo početní převahu na lavičce mužstvo Betisu, bylo prakticky rozhodnuté v průběhu první půle. „Zatímco LA Bartec si vytvořil pouze minimum šancí bez brankového efektu, soupeř byl aktivnější a v úvodu nasázel hned pět gólů. Ačkoliv se hra po změně stran vyrovnala, Betis pozornou hrou své vítězství ještě zvýraznil,“ konstatoval Jiří Peterka, jeden z organizátorů soutěže.

Také baráž o II. ligu měla vcelku jednoznačný průběh. Tentokrát ale zachraňující se Celtic druhou nejvyšší soutěž uhájil a MITASu United nasázel „bůra“. „Favorizovaný Celtic dominoval od úvodních minut, ale poměrně dlouho čekal na první branku. Do přestávky si ale vytvořil uklidňující náskok, který po obrátce ještě navýšil,“ zhodnotil duel Peterka.

Výsledek baráže – o I. ligu: LA Bartec – Betis Art 0:6 (Šimek 2, Jiříček 2, Frank D., Miškařík)

Zdroj: Zlínský deník, autor Martin Břenek.