Betis je půlsezonním mistrem!

06.11.2013 19:26

2.11.2013 jsme sehráli tři poslední utkání podzimní části zlínské 1.ligy malé kopané. Hned v kabině nás čekalo obrovské překvapení, protože jsme se dozvěděli, že Martin Šimlík k 1. zápasu nemůže nastoupit do brány. Naštěstí máme v týmu gólmanů dost :-) a tak se mezi tři tyče postavil Tomáš Michálek. Hned na úvod nás čekal momentální lídr tabulky FC Hajduk Malenovice. Běhavý soupeř se nám snažil utkání znepříjemnit, ale naše pozorná obrana společně s bezchybným brankářem všechny ataky ustála. A trpělivě jsme čekali na naši šanci. Přišla velmi brzy, a ne jedna, ale z kraje utkání jsme neobuli ty správné "střelky" a nabízenými příležitostmi pohrdali. Naštěstí se však neopakovalo minulé kolo a postupně jsme soupeři nasázeli čtyři góly. A když se nám všechny jejich útoky podařilo zastavit, výsledek 4:0 je více než lichotivý. 

Ve druhém utkání jsme trochu zaexperimentovali. Tomáše nechali v bráně a Martina poslali do útoku. Hra byla z naší strany neurovnaná a když jsme zahodili za stavu 0:1 i penaltu, nevypadalo to zrovna s námi růžově. Naštěstí jsme se trochu zvedli stav srovnali a když jsme dokázali zareagovat i na další obdrženou branku, zrodila se remíza 2:2. A to jsme ještě ke konci utkání zahodili dvě "tutovky". Jak by ale řekl klasik "dobrý bod z venku".

Ve třetím zápase s FC Mokrá Zlín jsme byli lepším týmem a soupeř tahal po celou dobu za kratší konec. Dokonce jsme si mohli dovolit takový luxus, jako je další zahozená penalta. I přes tuto menší nepříjemnost jsme zaslouženě  zvítězili 3:1.

A protože naši soupeři v tomto kole klopýtli, nečekaně se bude přes zimu Betis ASPV SK Zlín vyhřívat na 1. místě tabulky 1.ligy malé kopané ve Zlíně.

Půlsezónním mistrem sice jsme, ale důležitý bude počet bodů na konci sezóny! I tak je to už ale obrovský úspěch!

Jen tak dále, pánové!