7.kolo 1.ligy MAKO Zlín zvládl Betis bez zaváhání

18.05.2014 18:30

V 7.kole 1. ligy MAKO Zlín odehrál Betis dvě utkání a v obou se radoval z vítězství. Nejprve se utkal s týmem Bonver Zlín a brankou Viktora Šimečka šel do vedení. Když Dan Frank po krásné akci přidal druhý gól, zdálo se být o vítězi jasno. Jenže nebylo. Nejprve přišlo šťastné snížení na 1:2, aby potom Jirka Eder z půlky! hřiště proměnil svůj přímý kop ve vyrovnávací branku. Naštěstí nás to nepoložilo. Martin Šimlík několikrát své předchozí zaváhání napravil, a když Olda Zámorský Betisu "koníčkem" vrátil vedení, už jsme si to pohlídali. Potom ještě k tomu po nádherné akci celé formace vítězství pojistil Milan Hozík. První dílčí úkol byl tedy splněn, důležité vízězství 4:2 nad Bonverem a 3 body do tabulky.

S Palermem jsme čekali opět obrovskou bitvu. Jenže soupeř neměl moc hráčů na střídaní a proto jsme si na svou šanci počkali. Poločas Palermo zvládlo ještě jakž takž, ale potom jsme svého soupeře uběhali a zaslouženě zvítězili 3:0. O naše góly se postarali Jan Krčma, Viktor Šimeček a Pavel Vajďák. Nic na tom nezměnila ani velmi přísná červená karta pro Máru Šimka. Ten byl jen u balónu později, než odkopávající Semela a faul byl na světě. Jenže soupeř se zkácel na zem s přehnaným řevem a myslím si, že tím obrovsky rozhodčího ovlivnil. Zvláště pak, když karta byla udělena, byl okamžitě na nohách a celou přesilovku odehrál na hřišti. O naše góly se postarali Jan Krčma, Viktor Šimeček a Pavel Vajďák.

Je to jako ve snu. Betis opět vyhrál všechna svá utkání a stále vede ligu. Tým, který ještě loni hrál 2.ligu jede na titul!. A je to tak, ať se to někomu líbí nebo ne. Disciplinární komise totiž potrestala Marka Šimka tří !!! zápasovým distancem a neobměkčil ji ani fakt, že pravděpodobně právě v tom třetím, posledním zápase celé sezóny, půjde s Hajdukem o titul! Nezbývá nic jiného, než se na vrchol sezóny semknout a ukázat všem, že máme dost kvalitní tým na to, abychom ligu vyhráli i tak! Snad se tak k tomu postaví i rozhodčí a vedení soutěže a všichni společně přispějí k férovosti souboje! O nic jiného nám nepůjde!