5.kolo MAKO = dvě výhry a stále 1.místo

10.04.2014 20:12

V 5.kole zlínské 1.ligy malé kopané jsme odehráli dvě utkání. V prvním jsme se utkali s Ajaxem Morýsovy domy a do jarní části vstoupili vstoupili vítězstvím nad tímto soupeřem 4:2. Zpočátku obě strany vyčkávaly a do útoku se nikomu moc nechtělo. Po pěkné akci přihrávajícího Pavla Vajďáka a přesně mířícího Radka Machů jsme se však dostali do vedení, které jsme si v klidu hlídali. Zvláště pak, když Honza Krčma z úhlu zvýšil na dvoubrankový rozdíl. Potom přišlo soupeřovo snížení z přímého kopu a tak skončil poločas 2:1. Do druhé půle jsme nastoupili s jasným cílem udržet vítězství, což se nám po pěkných brankách Milana Hozíka a Dana Franka podařilo. A když Martin Šimlík za svá záda pustil jen jednu střelu, brali jsme 3 body za vítězství 4:2.

Dalším soupeřem byl Juve - Volvo. Poločas jsme odehráli hodně ustrašeně, do zakončení se moc nedostali a spíš bránili nerozhodný výsledek. Jenže ten jsme neubránili, když po šťastné teči před bránou šel Juventus do vedení. 0:1 - to byl výsledek po první půli. Do druhé části hry jsme nastoupili jako vyměnění. Svého soka jsme trápili čím dál víc a když Viktor Šimeček potupil gólmana Juve "houslema", bylo srovnáno. Od této doby jsme přebrali taktovku na hřišti a výsledkem byl další Viktorův gól po přihrávce Honzy Krčmy, když jeho střílenou přihrávku uklidil skluzem do prázdné brány. O poslední branku se postaral Radek Kvěťák, který nejprve přerušil na vlastní polovině rozehrávku Juve, aby následně zakončil souhru Marka Šimka s Danem Frankem třetím gólem. Vítězství 3:1 znamenalo, že jsme si udrželi 1.místo v tabulce. 

Trochu nám zkazila radost disciplinární komise, která sebrala za neoprávněný start hráče 7 bodů Poskládaným, kteří ve svých zápasech obrali o 3 body Bonver a o 2 body Juventus. Bonver se tak na nás bodově dotáhl, Juve ztrácí body 4, ale my máme na oba zápas k dobru. Takže první dílčí cíl splněn - 1.ligu udržíme a nesestoupíme :-)  Ale teď vážně, rozehráno je to velmi dobře a vše máme ve vlastních nohách.